logo

Безплатен телефон от цялата страна: 080090098

Floten

Флотен

Floten® е мощна пробиотична формула, която съчетава в себе си 10 различни микробиологични култури. Това обуславя многостранното синбиотично действие, което допринася за нормална стомашно-чревна функция. Във Floten® се съдържат 12,5 милиарда жизнени клетки в една капсула. Специалната технология на добиване на суровината е причина за това пробиотичният комплекс да е устойчив на стомашни киселини и жлъчни соли. Floten® осигурява високо потентен и балансиран спектър от здравословни бактерии, които съществуват в стомашно-чревния тракт.

Предназначение:
• благоприятства нормалното състояние на стомашно-чревния тракт
• стимулира нормалната перисталтика на червата
• допринася за нормалното разграждане и усвояване на макро и микронутриентите
• подпомага имунната система
• подходящ за употреба по време и след антибиотично лечение

КУПЕТЕ ОНЛАЙН

        От магазин LifeStore.bg        

Съставки

 

Не съдържа мляко, лактоза, глутен, пшеница, соя, прости захари, царевица, яйца, мая, изкуствени аромати и консерванти.

Lactobacillus acidophilus DDS-1 е високоефективен щам, естествен обитател на червата, устната кухина и женските полови органи. Lactobacillus acidophilus DDS-1 подпомага производството на витамин К и ензима, който разгражда захарите в млечните продукти - лактаза. Подпомага храносмилателните процеси и спомага за поддържането на естествен баланс на чревната флора.

Lactobacillus casei се среща в храносмилателната система и уринарния тракт, както и в някои ферментирали храни (напр.: кисело мляко). Въздейства на някои метаболитни фактори като телесното тегло и нивата на инсулин в организма.

Lactobacillus paracasei подпомага храносмилателната функция и защитните сили. Спомага за увеличаване нивата на енергия.

Lactobacillus plantarum се добива от растения и е естествен обитател на червата при хора и животни. Благоприятства нормалната чревна пропускливост.

Lactobacillus rhamnosus се използва при бебета и деца и спомага за нормалното функциониране на стомаха и червата. При възрастни оказва благоприятен ефект върху чревната флора след престой в болница, химиотерапия или смяна на климата.

Bifidobacterium bifidum подпомага действието на храносмилателната система и „добрите бактерии” в чревната система.

Bifidobacterium breve стимулира нормалното функциониране на дебелото черво и имунната система.

Bifidobacterium lactis оказва благоприятен ефект при непоносимост към лактоза и същевременно стимулира имунната система. Подпомага поддържането на здравословни нива на холестерола.

Bifidobacterium longum спомага за поддържането на здравословен баланс на стомашно-чревния тракт.

Streptococcus thermophilus се използва за създаване на млечна киселина. Този щам разгражда лактозата в киселината, затова е много подходяща добавка за хора с непоносимост към лактоза. Стимулира имунната система и подпомага здравето на дебелото черво.

Пребиотикът фруктоолигозахариди създава благоприятна среда за развитието и оптималната активност на щамовете, включени в пробиотичния комплекс.

Активни вещества Състав на 1 капсула (млрд CFU/g) % от референтните количества за прием
Bifidobacterium lactis 2,25 *
Lactobacillus acidophilus DDS1 2,0 *
Lactobacillus casei 1,5 *
Lactobacillus rhamnosus 1,5 *
Lactobacillus paracasei 1,0 *
Lactobacillus plantarum 1,0 *
Streptococcus thermophilus 1,0 *
Bifidobacterium bifidum 0,75 *
Bifidobacterium breve 0,75 *
Bifidobacterium longum 0,75 *

* неустановени референтни количества за прием

Дозировка

 

По 1 капсула на ден.

Най-подходящото време за прием e сутрин на гладно. Изчакайте поне 10-15 минути след приема на Floten® преди да се храните, защото стомашната киселина, която ще се освободи, за да обработи постъпилата храна, може да повлияе върху ползотворните бактерии.

Floten® е препоръчително да се приема минимум 3 часа след прием на антибиотици.

 

Противопоказания

 

При свръхчувствителност към някоя от съставките. При прием на антикоалуганти, предстояща операция или наличие на бременност е необходимо да се консултирате с Вашия лекар преди да приемате хранителни добавки.


Произведен в САЩ.

Продукти